top of page

Autisme & Aspergers

Autisme venlig terapi for dig på Spektrummet

Autisme & Aspergers

Terapien skal give mening for dig, og dit nervesystem skal være i nogenlunde ro.

Når du ligger på Spektrummet, et det oftest sådan, at lige netop din hjerne opfanger flere sanseindtryk end andres. Det er derfor vigtigt at skabe ro og forudsigelighed, så der ikke er for mange nye ting at forholde sig til - da nyt per definition stresser hjernen.

Vi vil sammen se på, hvad der skaber de bedste rammer for dit forløb, for lige netop dig. Alle mennesker er forskellige både med og uden autisme.

​- Måske er det rart med en struktureret dagsorden, så du kender indholdet af samtalen.

- Måske er der en særlig placering i rummet, hvor dit nervesystem bedre kan falde til ro. 

- Måske skal det aftales, hvad vi skal arbejde med næste gang på forhånd. Eller vi skal aftale, hvad vi arbejder med de næste mange gange og lave en programoversigt.

Det er oftest ikke det, at have en hjerne som er anderledes, der volder problemer - men det er den stress man kan opleve i mødet med omverdenen, jobbet eller skolen, når der ikke tages hensyn til at vi er forskellige...måske er lyde overvældende, eller dufte - folk på spektrummet har ofte en superkraft i form af særlige stærke sanseindtryk.

Derudover er det sociale som regel udfordrende, at afkode de usynlige sociale spilleregler, som du måske bruger enormt meget energi på.
Uanset hvilke problemstilling vil sessionerne foregå autismevenligt - og du er meget velkommen til at fortælle på forhånd, hvordan vi skaber den bedste ramme for din terapi.

bottom of page