top of page

Stress

Behandling og Forebyggelse

Stress

Stress er mange ting. Stress er kroppens svar på en belastningssituation, og er i passende doser og korte intervaller noget som styrker os, ligesom når vi løfter vægte i fitnesscenteret.
Restitutionen (hvile) er vigtig - for uden denne, går stressen hen og bliver en belastning for vores fysik og mentale helbred. Er du ramt af en stressbelastning, påvirker det både dit fysiske helbred og dine kognitive funktioner såsom koncentrationen og hukommelsen - og hvis du ikke tager hånd om dette, kan det blive alvorligt. For at få Stressbelastningen under kontrol, kræves det at du laver konkrete fysiologiske øvelser der slukker stress-responsen. Derudover er det vigtigt at se på, hvordan du får værktøjer til at håndtere belastninger i dit liv, for at forebygge at lignende situationer gentager sig fremadrettet.
Jeg har i en årrække samarbejdet med læge Søren Ballegaard phD, på forskningsprojekter omkring Stress - og stresshåndtering og vil introducere dig til de konkrete værktøjer som forskningen viser har effekt. Derudover ser vi sammen på, om du har tankermønstre eller benytter dig at strategier, som kan bringe dig i risiko for at blive ramt af stress - og ser dernæst på hvilke strategier der kunne være hjælpsomme i stedet, således at du kan forebygge Stressbelastning i fremtiden.

bottom of page