top of page

Om IFS

Internal Family Systems terapi

IFS er en af de nyeste metoder i behandling - og vinder stor fremgang disse år, da metoden viser sig meget effektiv ift tilknytningsproblematikker og personlig udvikling.

Metoden er desuden hjælpsom ift at arbejde med transgenerationelle traumer, dvs. oplevelser som har sat dybe spor i slægten og derfor er gået i arv, da det påvirker både gennem gener (epigenetik) og gennem måden vores forældre og bedsteforældre forvaltede omsorgsrollen over for os. 

 Metoden er ressourcefokuseret og tager udgangspunkt i at vi alle har et Selv, vores ideelle jeg, og når det får lov at være mere tilstede, oplever vi bl.a. indre ro, klarhed og mod.

Et kram

Om IFS

Metoden er udviklet af Richard Schwarts, som er familieterapeut. Den indre familie er vores forskellige sider/dele eller del-personligheder, som når alt går godt, lever i harmoni og samarbejde.

Hvis vi trigges af noget som vækker overvældende erindringer (enten kropsligt eller hukommelsesmæssigt) - træder disse dele til med forskellige strategier for at beskytte os.

Er disse beskyttelsesstrategier meget stærke, mister vi kontakten til vores ideelle Selv/den vi egentlig er.

Ofte udspiller vores beskyttelsesstrategier sig i gamle mønstre af adfærd, der engang har været hjælpsomt - men nu ikke længere er passende for vores aktuelle situation.

Derfor vil vi i terapien arbejde med, at lave "opdateringer"  så du kan få strategier der passer bedre til dit aktuelle liv. 

Transgenerationelle traumer

Vi bærer vores kulturelle prægning med os - og nogle gange kan denne være som et åg, der forhindrer lethed, glæde og spontanitet.

Vi bærer ligeledes på "ordsprog" og viden fra vores slægt - og nyeste forskning i epigenetik viser, hvordan traumer kan bæres videre fra mor til det ufødte barn.

Med IFS er det muligt at arbejde med traumer der ligger i din slægt fx. tabet af en barn eller en forælder i dine bedsteforældres generation, eller vold og misbrug der er gået i arv.

At du kan slippe et åg, eller stoppe et mønster af destruktiv adfærd som er fortsat gennem generationer - bliver en måde at heale både dig selv, men også at hjælpe dine børn - ved at det stopper med dig.

Det stopper med mig
bottom of page